18 sep 2009

Ding 5/ RSS feeds vinden


De meeste feeds worden volgens mij voornamelijk aangeboden bij weblogs en nieuwssites.
Ik had al een account bij Ebay, Hyves en Facebook, maar ik heb ze nu ook toegevoegd in Netvibes. Om de berichten overzichtelijk te houden ben ik de feeds gaan ordenen.
Tabje met NOS headlines heb ik inmiddels verwijderd uit mijn pagina (dit was toch alleen maar om uit te proberen) en hiervoor in de plaats is weekendjeweg.nl gekozen. Een echte aanrader is de link http://http//www.syndicatie.nl/ hier vind je een overzicht van Nederlandstalige RSS feeds. Wat ik van Netvibes wel makkelijk vind is het feit, dat als je het feed adres niet ziet, je in plaats daarvan het adres van de website kunt proberen. Netvibes zal dan zelf proberen om het feed adres te ontdekken.

16 sep 2009

Ding 4 / RSS en RSS feeds


Na het lezen van de achtergrondinformatie over RSS en nieuwslezers lijkt het mij geweldig om hiermee aan de slag te gaan. RSS bespaart een hoop tijd en geklik. Als internetter bezoek ik dagelijks een aantal vaste websites. Vaak is er niets veranderd en verlaat je vervolgens de site weer. Lastig als je dit met vele sites moet doen. Iedere keer de site laden, kijken of er iets nieuws is of kijken waar je ook al weer gebleven was. Het wordt al snel onoverzichtelijk en tijdrovend
Maar, zoals met zoveel dingen in web 2.0, word je weer overdonderd met het aantal readers waaruit je kunt kiezen. Mijn keuze is gevallen op Netvibes.
In Netvibes kun je je hele scherm vullen met RSS feeds, een enorme hoeveelheid widgets of gadgets(handige miniprogramma's voor de desktop of startpagina) en gewoon tekst. Mijn account is aangemaakt en ik heb nu als begin 3 feeds toegevoegd aan mijn tot nog toe persoonlijke pagina n.l. die van de VOB, de headlines van de NOS en de berichten feeds van 23 Dingen site.

13 sep 2009

Oefenen ding 3





"Een goed leraar is een ton boeken waard."









Ben wat aan het experimenteren met berichten te verplaatsen en te bewerken, hoe in te delen etc.
Toevoegen van een blog, die ik wil volgen is mij ook gelukt
Credo is "leren door te doen" en daar sta ik volledig achter.
Waar wel veel tijd in zit is het doorlezen van hoe alle instellingen werken en aangezien ik niet zo gauw iemand om hulp vraag, alvorens zelf eerst van alles uitgeprobeerd te hebben kost het mij wat meer tijd.
Dit is niet uit arrogantie, maar puur uit - wil om van eigen fouten te leren-
Omdat ik niet zo tevreden met de gekozen template ben ik al op internet gaan zoeken naar een betere, maar het moet wel in de Bleu Royal sfeer blijven met het accent op Bleu en het moet ook gratis zijn .
En dat is nu juist het probleem, want wat ik gezien heb mag ik voor het lieve bedrag van € 73 betalen en dat gaat deze web-2.0- pionier een beetje te ver.
Het plan is nu om meer foto's te maken en te plaatsen op mijn weblog.