16 okt 2009

Mogelijkheden met Delicious

Een leuke tip via Lifehacking: het opvrolijken van je tagclouds door Wordle. Vul op deze site  http://www.wordle.net/  de URL van je weblog, je website of je gebruikersnaam van Delicious en Wordle maakt een mooie tagcloud voor je. In mijn tagcloud heb ik  als aanvulling mijn blognaam "Bleu Royal" toegevoegd.

11 okt 2009

# 10 Social bookmarking en Delicious


Ik heb een eigen account aangemaakt bij Delicious  via de knop Join Now op de site.  Delicious biedt de mogelijkheid om twee knoppen toe te voegen aan mijn browser waarmee ik dan handig een website op mijn favorietenpagina kan zetten, dit heb ik meteen gedaan. Ik heb wat bookmarks(favorieten) verzameld en van tags voorzien. Het aanmelden van favorieten gaat of via de geïnstalleerde knoppen op mijn browser of via de website van Delicious door invulling van URL in het hiervoor bestemde veld.
 Met Notes kun je nog enkele aantekeningen toevoegen, en met Tags kun je tags, labels, toevoegen. Met Save wordt de url met notes en tags geplaatst. Onder Popular  vind je de populairste websites van het moment. Reeds twee jaar geleden heb ik uit nieuwsgierigheid  met dit instrument kennisgemaakt en bekeken  maar verder gewoon  in de etalage laten liggen als "museumstuk"
Nu ik het voor de cursus als "ding 10"  uit de vitrine moest halen was het een deja vu ervaring.
Grootste  voordeel van Delicious :
1. Je overal in de wereld je eigen geplaatste sites/links online kan bekijken.
2. Je hebt al  je favorieten bij elkaar en je kunt ze op verschillende computers plaatsen en   bekijken.
Tip: http://www.tagmos.nl/  is de nederlandstalig versie v.e. social bookmarking site, mocht je problemen hebben met de engelse uitleg van Delicious.
Ik denk dat "social bookmarking" een uitkomst kan bieden voor collega's in de openbare bibliotheken.
Collega's kunnen op deze manier bruikbare en interessante sites raadplegen of nieuwe ontdekken, die door anderen zijn gevonden, waar ze anders misschien nooit zelf achter zijn gekomen.