1 okt 2009

Spell with Flickr

J is for juillet A C letter Q nantUcket E letter L KMcElman_090516_I3 N Rusty eWat een lange naam om in een blog te plaatsen. Leuk om dit te leren ontdekken. Ik denk, dat ik nog vaak met deze toepassing van web2.0 ga spelen, maar ik moet stoppen met Flickr(helaas) en doorgaan naar de andere dingen

Mijn puzzel foto


My creation
Originally uploaded by Bleu Royal

Even voor een andere vakantie foto uit Bali gekozen, omdat de vorige foto niet lukte. Deze creatie van BigHugeLabs.com is ook geupload naar mijn Flickr account.

30 sep 2009

Weer een grappig spel ontdekt.

Een third party toepassing:
Klik op de volgende link van Flickr om uit te puzzelen wat ik hiermee bedoel!
De foto is genomen op mijn verjaardag, links staat Sharon.

Flickr

This is a test post from flickr, a fancy photo sharing thing.

28 sep 2009

Ding 7 Ontdekoefeningen

Icoon hiernaast afgebeeld is mijn buddy icoon bij Flickr ( weer een bleutje, ja ja)
Vandaag mijn lay out veranderd, foto's anders opgesteld, gewoon lekker alles uitproberen. Toen de knop "organize your photo's "geraadpleegd en ben flink te keer gegaan . Ik heb 2 setjes gemaakt, door geselecteerde foto's uit de photostream te slepen naar het grote dropscherm en ieder een setnaam gegeven(kleuterhoek en poorten)
Ook ben ik geslaagd om een foto (poort aan de Nieuwstraat in Hoorn) in de map, d.i een soort wereldkaart/satelliet te droppen. Voor een kijkje: klik hiervoor op onderstaande link :
http://www.flickr.com/photos/organize/?start_tab=sets
(wel eerst aanmelden bij je Yahoo account!) kies vervolgens voor tabje map, de geo ligging van West-friesland verschijnt dan op je scherm, klik 3 maal in het scherm op de stad Hoorn(inzoomen), zodat je de straten in het centrum te zien krijgt, let op de blauwe stip met cijfer 1 en klik op de stip, mijn mapfoto schiet als een paddestoel uit de grond! Dat 3 maal klikken hoeft niet perse, je kan ook meteen op de blauwe stip klikken voor de foto.
Het heeft wat leeswerk nodig, maar het is echt de moeite waard geweest. Zou de fotoplaatsing in de map vereeuwigd worden vraag ik mijzelf af? Ach we zien wel....
Meerdere foto's plaatsen in de map lukt niet, want de foto's had ik in de omgeving van de bibliotheek genomen en als ik het toch zou doen kwamen ze op andere plekken terecht vanwege ruimtegebrek op de kaart.

27 sep 2009

Ding 6 Ontdek Flickr

Een nieuw gratis account aangemaakt bij Flickr (deze keer een YahooID en geen Gmail) met gratis foto's opslag tot 100 MB.
Daarna een buddy icon gepresenteerd gekregen, wat op een of andere alien leek.
Ik heb gekozen voor nieuw image, weer in de bleu royal stijl, wel een heel klein vierkantje moet ik zeggen!
Ook een persoonlijke Flickr URL werd in het schermpje getoond.
Omdat ik foto opnames heb gemaakt rond de bibliotheek, heb ik deze kunnen uploaden naar Flickr en na heerlijk stuntelen is het mij gelukt (joepie!!!) Klik op maar op de link en je ziet een van de van de foto"s waar Ilse en Betty heel relaxed en cool bij de poort naast de bibliotheek staan. Ik wil nog verdere ontdekkingen in Flickr doen, want leuk is het zeker. Wat ik heel handig vind is het scherm met alle toegevoegde foto's en de hoeveelheid in MB's ( op dit moment 58.72) en de "remove" optie als je per ongeluk 2 keer dezelfde foto heb toegevoegd.